Olika Stilar

French Country
(Inspiration) Från den franska landsbygden. Med svala toner och ljusa färger har den en lugnande inverkan. Ofta vita/offwhite möbler, gärna nötta och skavda och/eller med antikt utseende. Snirkliga detaljer i allt från skrivstil till sniderier på möblerna. Detaljer i svart (gjutjärn/järn), gärna emaljerade prylar. Gärna Qviltat och virkat.
I nästan varje fransk by finns en eller fler små inredningsbutiker fyllda med sådana föremål.
Bilder från Countrybymail

Shabby Chic
Grundaren till denna stil sägs vara Rachel Ashwell som sägs fått inspiration från loppisbesök. Med färger i vitt, pasteller och guld ger det en gullig, oskuldsfull och väldigt kvinnlig look som tonas ned något av det gärna slitna och använda utseendet. Behagligt för ögat. Ros och pionmönster är ofta förekommande.
Bilder från ShabbyChic

New England
Härstammar USA. En Fräsh, ren, enkel och något maskulin stil som andas sommar, färger så som blått, vitt och rött. Material som trä och mässing. Ofta enkla, raka, strika mönster, tex randigt och stjärnor. Ofta med inslag av kustliv/skärgårdsliv. Vanligtvis möbler i vitt eller mörkt trä. Inte plottrigt som de två ovanstående stilarna kan kännas.
bild från Escape

Skärgårdsstil
Inspiration från sjöbodar och stränder, skärgården med dess klippor, hällar och hav. En lätt, ljus och enkel stil, förutom blått, rött och vit även grått. Föremål får gärna kännas lite väderbitna och skavda. Liknar New England men material är grövre (tex väv istället för bomull) .
bilder från EM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0